דג אמנון
אחד הדגים הנפוצים ביותר שנמצאים בכנרת הוא האמנון. דגי מים מתוקים אלו ידועים בטעמם העדין והם פופולריים בקרב מקומיים ותיירים כאחד. ניתן להכין אמנון במגוון דרכים, כולל צלייה, טיגון או אפייה.
הדג של פטרוס הקדוש
מין נוסף שניתן למצוא בכנרת הוא דג פטרוס הקדוש. דג זה נקרא על שם הסיפור המקראי בו תפס פיטר דג עם מטבע בפיו. דג פטרוס הקדוש הוא בחירה פופולרית בקרב אוהבי פירות ים בשל טעמו העדין ומרקם הרך.
השפמנון
שפמנונים נמצאים גם במימי הכנרת. דגים אלה השוכנים בתחתית ידועים במשקפיים דמויי שפם שלהם והם אהובים על דייגים. שפמנון ניתן לבשל בדרכים שונות, כגון צלייה, טיגון או תבשיל.
דג הקרפיון
דגי קרפיונים ניתן למצוא גם בכנרת. דגי מים מתוקים אלו ידועים בגודלם הגדול ולעתים קרובות הם מבוקשים על ידי דייגים. ניתן לבשל דגי קרפיון בשלמים או בפילה, והם מוכנים בדרך כלל על ידי עישון או אפייה.
דג הסרדינים
סרדינים הם זן נוסף המאכלס את הכנרת. דגים קטנים ושמנוניים אלה עשירים בחומצות שומן אומגה 3 והם בחירה פופולרית לצלייה או כבישה. סרדינים הם מרכיב עיקרי במטבח הים תיכוני ורבים נהנים מהם.
דגי הטרוטה
פורל הוא סוג נוסף של דגים שניתן למצוא בכנרת. דגי מים מתוקים אלו ידועים בטעמם העדין ולעתים קרובות הם מבוקשים על ידי דייגים. ניתן להכין פורל בדרכים שונות, כמו צלייה, אפייה או צריבה במחבת. הם דג רב תכליתי שניתן ליהנות ממנו במגוון מנות.
פייק פיש
דגי פייק נמצאים גם במימי הכנרת. דגים טורפים אלו ידועים בגופם המוארך והשיניים החדות. דגי פייק הם בחירה פופולרית בקרב דייגים ספורטיביים בשל אופיים המאתגר. ניתן לבשל אותם במגוון דרכים, כגון טיגון, אפייה או צלייה.
דג הפרץ'
גם בכנרת ניתן למצוא דגי אגס. דגי מים מתוקים אלו ידועים בטעמם המתון והמתוק ובמרקם המוצק. פרסים הם בחירה פופולרית לטיגון במחבת או לצלייה. לעתים קרובות הם מוגשים שלמים או בצורת פילה והם מועדפים בקרב חובבי פירות ים.
דג השפמנון
סוג דגים נוסף שניתן למצוא בכנרת הוא השפמנון. שפמנונים הם דגים בתחתית עם מוטות מסביב לפיותיהם הדומים לשפם, ומכאן השם "שפמנון". דגים אלו ידועים בטעמם המתון והמתוק ובשרם המוצק. שפמנון הוא בחירה פופולרית לטיגון או צלייה, שכן בשרם מחזיק היטב בחום גבוה.
דג הקרפיון
קרפיון הוא זן דגים נפוץ נוסף המאכלס את מימי הכנרת. קרפיונים הם זן עמיד של דגים שיכולים להסתגל למגוון רחב של תנאי סביבה. הם ידועים בגודלם הגדול ובתזונה אוכלת הכל. קרפיונים נתפסים לעתים קרובות לדיג ספורטיבי וניתן להכין אותם בדרכים שונות, כגון עישון, אפייה או טיגון במחבת.
דג הסרדינים
סרדינים הם דגים קטנים ושמנוניים שניתן למצוא בשפע בכנרת. דגים אלו עשירים בחומצות שומן אומגה 3, מה שהופך אותם לבחירה בריאה לצריכה. סרדינים לרוב משומרים או כבושים לשימור וניתן ליהנות מהם לבד או להוסיף לסלטים, מנות פסטה או כריכים. הם בחירה פופולרית עבור אלה המחפשים לשלב יותר פירות ים בתזונה שלהם.
דג אמנון
אמנון הוא עוד סוג נפוץ של דגים שניתן למצוא בכנרת. דגים אלו ידועים בטעמם המתון והמתוק ובבשרם הלבן והמתקלף. אמנון הוא דג רב תכליתי שניתן להכין בדרכים שונות, כולל צלייה, אפייה או טיגון. בשל טעמם העדין, אמנון יכול בקלות לקבל את הטעמים של המרינדות והתבלינים, מה שהופך אותם לבחירה פופולרית עבור מנות רבות.
הדג של פטרוס הקדוש
אחד ממיני הדגים האיקוניים ביותר בכנרת הוא דג פטרוס הקדוש, המכונה גם אמנון זילי. לדג זה יש משמעות תרבותית בשל הופעתו בטקסטים ובסיפורים דתיים. דג פטרוס הקדוש הוא סוג של אמנון שמוגש לרוב בשלמותו, בגריל או מטוגן, כשהראש עדיין שלם. זוהי מנה פופולרית בקרב תיירים ומקומיים כאחד, המציעה חוויה קולינרית ייחודית.
דגי הטרוטה
פורל הוא זן נוסף של דגים שניתן למצוא בכנרת. דגים אלו ידועים בטעמם העדין ובשרם הרך. ניתן להכין פורל בדרכים שונות, כמו צלייה, אפייה או עישון. לעתים קרובות הם מוגשים שלמים או בצורת פילה ומהווים בחירה פופולרית עבור אלה שמחפשים אפשרות של פירות ים קלה וטעימה.